Att se framemot (uppdaterad)

4 Juni, Rix Fm festival i Falun
5-6 Juni Strömsholm? ( första gången på kanske 5 år?! som jag inte åker dit. lite tråkigt.)
11 Juni Skolan slutar, Johnossi, Erik Grönwall, Calle Kristiansson mfl i Söderhamn
4 Juli Takida i Freluga
7 Augusti Björn Rosenström på Parken
23 Augusti Jag fyller 18
28 Augusti jag fotar mitt första bröllop, känns som att de var värt att stå med :)

Fortsätter

Jag kommer fortsätta nöta på med mina fotoblogg, vare sig ni gillart eller inte.
På torsdag/fredag kommer de nog upp bilder på Jolin och Johanna från deras bal. :)
http://annaandersson1.wordpress.com/
Bara in och kika och säg vad ni tycker! :)

Precis sådär

 

Att sätta ord på sina känslor är svårt, men Lars Winnerbäck. Precis sådär känner jag just nu.

Tvivel.


Just another

http://annaandersson1.wordpress.com/
In och kolla, den är under uppbyggnad så att säga. Men jag gillar den, som de ser ut hitills iaf! :)
Och om någon känner att ni skulle vilja bli fotad av mig då är de bara att höra av sig på min mail:
[email protected]




Jon Lilygreen

Bäst i ESC i år iaf.
Han är snygg
Han spelar Gitarr
Han är Britt (Snygg dialekt)
Han är grym på att sjunga
Hans låt var bra..
Han har en snygg tatuering
Så varför vann han inte? Europa har dålig musiksmak, fast de visste vi ju iaf redan. Men Lenas låt var bra den också, men Turkiet borde ha hamnat i botten tillsammans med Grekland och Israel! :)

Världens Bästa Libero

Bollnäs är inte Bollnäs utan dig Andreas!

1..2..3.....4

HAHA!

Eastern European Funk

Helt klockren!
HAHA!

Jon Lilygreen

Hejjar på Cypern på lördag ja, värsta mys låten! :)
Eller Tom dice ;)

Inte tid att vara sjuk

Hejhopp, nu var det några dagar sen igen, nu sitter jag här i en liten paus bland allt plugg. Jag har dock betat av en hel del plugg bara idag, de känns så jävla bra.
En sak som känns mindre bra är att jag nyser så de känns som att hjärnan är på väg ut genom näsan och att jag låter som Johan Palm när jag pratar. Inte positivt någonstans alltså. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk,
idag när jag kom hem från skolan trodde jag att ögonen skulle ploppa ut, de tryckte så jävligt i pannan, och jag frös som fan. Då blev ipren och lite sömn min räddning, sedan blev de frisk luft på ridskolan.
Men de blir bara en snabb update här just nu, har alldeles för mycket att göra, fortfarande. Ska tillbaka till naturkunskaps boken just nu.
Och ni som smsar mig, jag har inga pengar på mobilen och mitt fria sms avtal har gått ut. Så jag hör av mig när jag har fyllt på igen och förnyat mitt avtal.
Nästa gång jag uppdaterar så har jag förhoppningsvis gjort undan allt plugg och så får vi hoppas att jag är frisk då så att jag orkar göra något roligt! :)

Det blir bra det här

Börjar komma igång med projektarbetet nu och nu känns det bra. Sara la ribban högt när hon sa att hon hade fått MVG på sitt projektarbete, också en JulShow på ridskolan.

Ska iallafall skriva klart idéskissen idag och lämna in den. Sen ska jag börja lite på projektplanen.


Men de blir nog bra det här.. :)




Save The Hero

SÅ bra!

RubberBALL!

Fy fan va vi skrattade åt Saras uttal på hästen Rubberballs namn, hon försvenskade namnet så hon sa BALL som i fan va ballt inte på engelska som man ska haha. Så jäkla kul!
Just nu sitter jag bara här iaf, väntar på att vi ska äta. Sedan vid åtta så kommer nog Johanna hit så ska vi hitta på något, jag vill dock se finalen på Jakten på Julia, tråkigt att missa den när man har sett allt annat liksom.
Var även ner på stan 2 gånger idag, först med Lina som skulle köpa present åt sin mamma sen åkte jag ner själv och mötte upp johanna så kolla vi lite på stadsloppet sen så gick vi och dregglade över lite skor, fan om jag hade haft pengar. haha :)
nu ska jag byta om och fräscha till frippan, hujj! :)

Rester

Nu har jag varit så jävla duktig och gjort klart 3 arbeten. Då har jag "bara" tre engelska B arbeten kvar. 2 i samhällen 1 stort i turism och resor, 2 i naturkunskapen och massa frågor.
Sen de i grafisk kommunikation som jag ska göra klart NU! Nu känns de iallafall lite bättre med skolan. För de där fixar jag i helgen och lite ikväll, och på fredag med hjälp av min engelska lärare! :)


Nu ska jag fortsätta jobba! :)

Hoppla Pålle

Tänkte bara kika in här en snabbis och säga att ridningen idag gick så jävla bra! Jag hoppade till och med, och de var kul! För den som inte visste de har jag varit jävligt hopprädd av någon anledning, ibland har jag kunnat hoppa "högre" ibland inget alls som de senaste året, kanske längre.  Både jag och hästen tyckte att de var kul, han är en riktigt Pärla Bill! :)
Skönt nu när jag kan känna att jag vågar "släppa lite" på kontrollen, eftersom jag vet att jag ändå kan hantera honom om de skulle bli något mer.
De var något jag aldrig skull ha gjort för bara en månad sedan, då var jag grymt kontroll freak. Så fort de inte gick, då kunde jag nästan hoppat av! Men nu är jag förbi det där, synd bara som jag sagt tidigare att de är lov nu.
Men nu ska jag sova, en timme längre imorgon faktiskt, en inställd lektion så fick vi flytta nästa lektion så de blev en liten sovmorgon! :)
Kommer ju sova gott efter ikväll iaf, och längta lite till tisdag redan nu. Äntligen är de kul med ridning igen! :)

Johannie

Bjuder på en bild på Johanna också, när jag ändå är på gång! :)


I was made for loving you, Maverick

Sitter och lyssnar på Kiss nu, med ovanstående låt. Grejen är den att varje gång jag hör den tänker jag på våran resa hem från Stockholm när vi hade varit i Globen på Stockholm international Horse Show. Då hade vi sett Maverick och vi blev nog ganska sålda för i bilen på väg hem klcäkte jag ur mig " I was made for loving you, Maverick" Ganska klockrent, just i den stunden! Så varje gång jag hör den här låten så tänker jag på den gången haha!

Ikväll har jag ridlektion igen och jag längtar lite faktiskt, vet inte hur längesen det var som jag verkligen längtade efter att sitta på hästryggen, de var ju länge bara pest och pina. Men jag har kommit över de nu, nu är de KUL! Synd bara att när jag väl har kommit igång igen så är de bara några gånger kvar innan lovet.. Haha! Undra om man ska hyra en pålle i sommar. Hade varit super att ha Bill någon vecka! :)

På fredag så ska jag ev umgås med Lina sen lördag och Söndag så ska jag stå och fota på ridskolan, kul! Allt ajg tjänar tänker jag spara för att kunna köpa nya objektiv! :)

Näe nu ska jag fortsätta plugga, utan lärare han är hemma och är sjuk eller något så vi har ingen lärare/lektion förns typ ett?!

Aja jag tänker vara effektiv ändå! :)


Lugg

Ett tag sen men vafan.. :P

 

Idag på naturkunskapen fick vi kolla på en film(vi hade lite för höga förväntningar) om massa äckel, de var parasiter och skit som levde på människokroppen, jag klarade inte av filmen så jag gick därifrån och åkte hem. Så jävla vidrigt.

 

Näe nu ska jag sova.. Godnatt!

 

 


Får mig att tänka på kvällen före Sm finalen ;)

 



Att se framemot

4 Juni, Rix Fm festival i Falun
5-6 Juni Strömsholm?
11 Juni Johnossi, Erik Grönwall, Calle Kristiansson mfl i Söderhamn
4 Juli Takida i Freluga
7 Augusti Björn Rosenström på Parken
23 Augusti Jag fyller 18

Sen i höst så kommer ju Johnossi även till Tuppens hur jävla bra som helst! :D

Johanna och Gipsy

Vann LCn igår! :)
Grattis! :)

Hon är ju så jävla duktig!

Om någon ska bli Julia så är de Frida, hon gör varenda låt så jävla bra!

Familjedag med Kändishopp

Linda Netsman, Tomas Froms, Ville Aaltonen, Jerker Andersson, Roschan, Anders Jansson, Lina Hedlund, Petra Nielsen, Jakob Stadell, Ecken, Henrik Skarps, Helena Bylund, Evelina Bengtsson, Ulrica Skarps, Boris Höglund, Den enda jag har glömt namnet på, och Gaby! :)
Ville Aaltonen och Turbo
Lite ovant att se honom på en Häst, men han gjorde det bra! :)

The silence


 








So say you love me
or say you need me
Don't let the silence
do the talking
Just say you want me
or you don't need me
Don't let the silence
do the talking







Mellanringar

 

Kenko mellanringsats digital
Kom närmare med mellanringssats för digitala SLR kameror. Mellanringssatsen sätts mellan objektivet och det digitala kamerahuset passar även analoga hus.

Setet består av 3 ringar, 36mm, 20mm, och 12mm. Använda dem var för sig eller kombinera ihop dem. Ger totalt sju olika förstoringsgrader

2190kr

 

 

Enormt prisvärt 50mm F/1,8 objektiv från Nikon.

Detta nya 50mm objektiv vidarebefordrar, liksom alla andra D- och G-objektiv, avståndsinformation (avstånd från kamera till motivet) till autofokusbaserade Nikon kamerahus. Detta möjliggör i sin tur utnyttjandet av Nikon finesser såsom, 3D Matrix Mätning samt 3D Multi-Sensor Balanerad upplättningsblixt.

1790 kr

 

Lutar åt att de blir mellanringar + ett objektiv istället. Billigare dessutom! :)

 

 


more and more

 

Hoya 1B HMC 62MM



Använd detta filter för att ta bort det blåstick som ofta uppkommer vid färgfotografering utomhus. Detta problem uppstår ofta i skuggiga områden vid fint väder. Eftersom filtret tar bort det ljus som inverkar på det grönkänsliga skiktet på filmen så resulterar det i en klar färgåtergivning samt renare hudtoner då närliggande objekt skuggas.

319kr


 

Bilora CLEAN KIT

79kr

 

Känns som ett bra komplement till borsten jag redan har.

Komplett rengöringspaket för din kamera! Rengöringskit med blås och borste som effektivt blåser bort dammpartiklar från negativ och fotografier. Rengöringsdukar och ett rengöringsspray som tar bort imma på linsen.


Allt de jag har visat i de här två inläggen går på 6155kr sammanlagt, de är mycket pengar. Men de är SÅ värt de för mig som har ett intresse. Får se när de blir köp. De är väl ev väskan som hänger löst men de känns som att jag vill ha en till! :) Den var ju ganska snygg också :)

Åh, ge mig!

Satt hemma och tänkte att nu ska jag kolla på lite nya saker till kameran för att försöka få en nytändning med fotandet. De tog nog mindre än 5 minuter sen hade jag hittat ett objektiv och blivit förälskad, i objektivet men absolut inte priser. drygt 5000 går de på, men de är de värt, om jag hade haft pengarna.

Iallafall de här är jag sugen på:



Nikon 60mm f/2.8G ED AF-S Micro

Kärlek vi första ögonkastet? Jag tror fan de. De alltså det här objektivet som går på 5190 kr
  • Populär 60 mm objektiv med fast brännvidd med makrofokusfunktioner.
  • Närgräns: 0,185 m (AF-område till 0,219 m)
  • Filterdiameter 62mm
  • Nano Crystal Coat reducerar spökbilder och blänk.
  • Super ED-glas (extra låg ljusspridning) och asfäriska linselement ger hög upplösning och kontrast och minimerar sfärisk aberration, astigmatism och andra former av distorsion.
  • Ultraljudsmotor för nästan ljudlös och snabb autofokus.
  • Icke vridbar främre del för blixttillbehör.
  • En mjuk väska medföljer.

Ny kameraväska, den andra känns just nu ganska till salu. Jag kan dock inte bestämma mig.

Nikon originalväska i polyester, speciellt utformad för systemkameror. Väskan rymmer ett kamerahus, två objektiv, blixt samt andra användbara tillbehör.Två fickor på framsidan för små tillbehör med dragkedja. Innerficka av nät i locket med dragkedja. Ryggficka för bruksanvisning, karta osv. Innermått : 24 x 10 x 18 cm. (L x B x H)

399kr går väskan på. väärt!

Eftersom man få plats med så pass mycket.

 

Nikon IR-fjärrkontroll ML-L3


Med den här IR-fjärrkontrollen kan du fjärrstyra avtryckaren på kameran.
Den är idealisk för att ta självporträtt och kan förhindra skakningsoskärpa när slutaren utlöses.





Fortsätter med mer i ett annat inlägg.










Politik och Medier

Jag sitter och kollar lite olika vidare utbildningar som jag ev ska gå efter gymnasiet, jag hittade en i Gävle som heter Politik och Medier som verkade jättebra. Den är dock på 3 år men de kan man ju stå ut med.

De enda kravet dom hade var Engelska B och de läser jag ju nu. Så jag behöver ingen matte B, vilket är sjukt skönt. För jag funderar på att skippa den helt.

Men jag är sjukt sugen på att gå den där utbildningen, vi ska ju till Gävle och kolla på just de här programmen så kan man ju passa på att fråga lite! :)


Näe nu ska jag fortsätta skriva på mitt muntliga arbete "mot rökning". Sedan ska ajg ut och fota lite tror jag! :)

Daniel Skarps

Först och främst kan jag säga att de känns så jävla bra att Daniel är tillbaka. Jag gick in på bandysverige idag och skulle läsa lite om Muhren och Gais, så såg jag "Skarps tillbaka i moderklubben" fick världens bredaste flin på läpparna tror jag. Hur bra som helst!
Nu till de lite tråkigare, ett inlägg på redfarmers forum, ja jag är där inne och läser. De står ju mest dynga där men vafan. De här är också ren jävla skit!
"Undrar om Bollnäs-fansen blir besviken nu, Sören säger ju att detta är nog det enda nyförvärvet, de som har hoppats på Mossberg, Nilsson och alla andra stora proffs. Kanske inser dom att dom inte är världens rikaste klubb nu också. :-) "
Alla har faktiskt inte hoppats så jävla mycket på "de stora" namnen. Ifjol bevisade ju Bollnäs att man inte behöver dom, vi tog oss till Final ändå. Sen hade jag såklart tyckt de varit skitkul med en "av de stora" i laget. Men samtidigt så behöver vi dom inte. Jag är super nöjd med att vi behåller laget och förstärker med Daniel som kommer hem igen.
Rörigt inlägg men skit samma, sen kommer inlägget tryckas ihop också på grund av min webbläsare men de får ni stå ut med!
Skit ska skit ha!
VÄLKOMMEN TILLBAKA DANIEL!

Turbo

Helt slut är jag efter städdagen på ridskolan, vi fixade lite i våra nya rum. Alltså Ungdomsstyrelsens, ska måla om och greja. De kommer blir snyggt som fan.
Sen så fick jag och Johanna ställa upp och göra iordning hästar åt dom som skulle vara med på familjedagen.
Jag fick även ställa upp och skriva runt med Turbo och Tomas för att Turbo är en grinig jäkla ponny som inte gör som man säger. Men de var dagens motion iaf, sen kom jag hem vid sju slängde in en maskin med tvätt och åt lite sen övningskörde jag en stund :) och nu ska jag sova! :)